Om Inte Till Salu

Inte till salu är en webbplats för unga som gör sig själva illa med sex, unga som känner skam och skuld för att de väljer att ta ut sin smärta genom att utsätta sig själva för farliga situationer, såväl på nätet som IRL.

Bakom intetillsalu.se:

 Caroline Engvall är författaren och journalisten som 2008 skrev boken ”14 år till salu”, en sann historia om 14-åriga Tessan som började sälja - och sedan ge bort sin kropp gratis efter en våldtäkt. Sedan dess är Caroline en röst för de unga vars egna röster inte hörs. 14 år till salu har sålt i över 200 000 exemplar och fick platinapocketpris på Bok & Bibliotek 2010. Caroline Engvall blev ”Årets modiga Mama” på Årets Mama-galan 2011.

Efterföljande böckerna om att skada sig genom sex och om den svenska barnsexhandeln heter "Skamfläck" och "Skuggbarn" - och Caroline Engvall föreläser idag för såväl unga som vuxna om problematiken bakom varför unga inte säger nej till farliga sexsituationer. Om skammen och skulden och ångesten efteråt som triggar nya farliga situationer - men också hur man ser och hjälper de utsatta.

Tack till alla sakkunniga som har bidragit med sin kunskap och granskning av intetillsalu.se: Linda Jonsson (socionom och doktorand vid Linköpings universitet), Carl Göran Svedin (professor i barnpsykiatri vid Linköpings universitet), Åsa Landberg, leg psykolog, Åsa Lundström Mattsson, socionom Stiftelsen Allmänna barnhuset och Madeleine Sköld, leg psykolog på Maria Ungdom.

Intetillsalu.se är gjord i samarbete med Stiftelsen Allmänna barnhuset och Skandias stiftelse Idéer för livet.

Ideella organisationen Inte till salus styrelse:

Caroline Engvall, ordförande
Maria Almegård, kassör
Jonas Lind, suppleant

 

Advisory board:

Caroline Engvall, grundare och initiativtagare Safe selfie academy

Lars Uggla, polis – utredare av internetrelaterade sexuella övergrepp på barn

Emma Carlström, lärare med speciell inriktning på utsatthet på nätet

Ulla Thorslund, leg psykolog med specialkunskap om unga sexualförövare

Pigge Werkelin, entreprenör
loader