Hjälp för unga och vuxna (organisationer)

BUP (Barn- och ungdomspsykiatrin) eller vuxenpsykiatrin.
Hit kan du både ringa själv eller få en remiss från till exempel skolkurator. Det brukar gå fortare med remiss, men vissa fall prioriteras. Som första kontakt kan man också mejla om man inte vill ringa.
www.bup.nu

Bris, barnens rätt i samhället
BRIS är en ideell organisation som arbetar med att stödja unga och deras rättigheter. Till BRIS kan du som ung anonymt och kostnadsfritt både ringa, mejla och chatta med vuxen. Du kan också dela erfarenheter med jämnåriga på BRIS Forum.
Även vuxna kan få stöd från BRIS, i frågor om barn och ungdomar. Antingen genom BRIS Vuxentelefon om barn 077 150 50 50 eller på Barnperspektivet.se.
www.bris.se

Riksorganisationen stödcentrum mot incest
Jourtelefon 08-696 00 95,
www.rsci.nu

Mikamottagningen
Prostitutionsgruppen har nu bytt namn för att, förutom de som tagit emot ersättning för sex, också kunna ta emot personer som använder sex som ångestdämpning och som har varit utsatta för människohandel.
Mikamottagningen Göteborg
Mikamottagningen Stockholm
Mikamottagningen Malmö

Föreningen anhöriga till sexuellt utnyttjade barn
Tel. 08-644 21 12. info@atsub.se.
www.atsub.se

Novahuset
Novahuset vänder sig till killar och tjejer som utsatts för någon form av sexuella övergrepp, kränkningar eller behöver någon att prata med. De har msn-jour tis 19-21, tor 19-21 och söndag 20-22, novahuset@hotmail.com. Novahuset erbjuder även mailjour, stödsamtal och är ett stöd i kontakten med myndigheter. Novahuset arbetar även mycket med föreläsningar i skolor. Hos dem kan du vara anonym och de har tystnadslöfte.
http://www.novahuset.com

1000 möjligheter
Tjej- och killjour i Stockholm. Chattjour och kostnadsfri mottagning i Stockholm för ungdomar 15-25 år. Mottagningen vänder sig till killar, tjejer, cis- och transpersoner och unga som inte vill definiera sig, som har sex mot ersättning eller självskadar med sex, eller som har blivit utsatta för sexuella övergrepp. E-posta till mottagningen@1000mojligheter.se eller gå in på www.1000mojligheter.se/mottagningen. Chatten Stöd Online www.stodonline.se har öppet på onsdagar 19-21 – en chatt som specifikt riktar sig till unga som självskadar med sex eller har sex mot ersättning.
www.1000mojligheter.se

Safeselfie
Stödsajt om ofrivillig spridning av sexuella bilder och filmer på internet. Om hur du kan gå till väga, vare sig du är kompis, förälder, vuxen som jobbar med barn och unga eller utsatt själv.
www.safeselfie.se

www.killfragor.se
En webbplats där de som är eller känner sig som killar (i åldrarna 10-18) kan diskutera och chatta. Öppet måndag, onsdag, torsdag och söndag klockan 18-20, eller mejl via hemsidan när som helst.

www.tjejjouren.se
Tjejjourernas webbplats där de som är eller känner sig som tjejer kan diskutera och chatta.

www.krankt.se
Datainspektionen ger råd om hur man kan göra om man blivit kränkt på nätet

www.umo.se
Ungdomsmottagningen på nätet för unga mellan 12-25 år.
loader