Vad händer hos en jour?

Zandra Lundgren

Zandra Lundgren
Zandra Lundgren, verksamhetsledare på 1000 möjligheter.

Hallå där Zandra Lundgren, verksamhetsledare på 1000 möjligheter, om man tar kontakt med en jour via mail/chatt, vem får man prata med då?
- Hos oss får man kontakt med en av våra volontärer. Det är tjejer och killar som har gått en utbildning innan de får svara på chatten eller mail. Om man föredrar att prata med en tjej eller en kille nästa gång kan man säga till om det så kan det gå att ordna till nästa chattid eller mail. Alla personer som arbetar hos oss har skrivit på ett tystnadslöfte.
Hur snabbt får man svar?
- Om man chattar med oss på våra chattider får man svar på en gång (just nu är det måndagar 19-21 och fredagar 18-20, se mer info för tider på hemsidan) och mailar man så får man svar inom två dygn om det inte är semester eller liknande.
Kan jag berätta vad som helst?
- Du får berätta precis vad som helst. Inget är för stort eller för litet, för hemskt eller för pinsamt. Du kan också fråga om vad som helst. Vi får frågor om allt mellan himmel och jord och våra volontärer är vana vid att prata om allt möjligt.
Kan jag träffa den personen som jag har mailat/chattat med?
- Eftersom det är olika volontärer som chattar varje vecka kan det hända att du pratat med flera olika om du chattat med oss vid olika tillfällen. Men om du känner att du vill ha en mer regelbunden kontakt kan du få en stödperson och den personen kan du chatta, maila, prata i telefon med och träffa. Det är helt upp till dig. För tillfället kan vi bara träffa dig om du bor i eller i närheten av Stockholm och omkringliggande kommuner. I Östergötlands län finns också Novahuset som man kan chatta och prata med och träffa. Oavsett var du bor är du alltid jättevälkommen att höra av dig till oss och till Novahuset. Om du sedan skulle vilja träffa någon att prata med och du inte bor i närheten kan vi hjälpa dig med att komma i kontakt med nån som finns närmare dig. Om man definierar sig som tjej kan man också söka efter närmaste tjejjour på www.tjejjouren.se.
Varför är det bra att ta kontakt med en jour?
- Du får nån att prata med och nån som lyssnar och tror på dig, som står på din sida. Vi kan dels prata och stötta men vi kan också hjälpa dig att kontakta andra personer som du också kan få hjälp från om du vill. Vi är inga psykologer eller kuratorer utan en stödpersoner som finns här för att stötta och hjälpa dig med det du vill. Hos oss kan du dessutom vara anonym om du vill.
loader